Cremet vegansk Tomat Suppe

Opskriften på en vegansk tomatsuppe spækket med vitaminer og mineraler. God og nem suppe som ligger op til at tømme køleskabet for diverse grønne rester. Her serveret med ris, friske æblestykker, frisk persille og toppet med vegansk cremefraiche og lidt solsikkekerner.
Suppe til 4-6 personer
Forberedelse 20 min
Ingredienser
1 flaske tomatsauce
1 dåse kokosmælk
1 spsk karry
1 tsk gurkemeje
2 løg
2 fed hvidløg
3 små gulerødder
6 små rå eller kogte kartofler
1 peberfrugt
1/2 ltr. grønsagsfond vand
1 håndfuld basilikum
2 spsk kokosolie eller olivenolie til svitsning af grønsager
Salt og friskkværnet peber
„The food you eat can be either the safest & most powerful form of medicine. or the slowest form of poison.“
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i enten kokosolie eller olivenolie i en gryde. Tilsæt karry, gurkemeje og de restende grønsager og lad det svitse med. Hæld tomatsauce og fondvand over og lad det simre lidt. Når grønsagerne er simret møre stavblendes suppen. Tilsæt herefter kokosmælken. Hak basilikum fint, og rør det i gryden. Krydder godt med salt og friskkværnet peber. Bring suppen i kog og lad den simre indtil servering.
Til servering
Servér suppen med brune ris, toppet med friske æblestykker, vegansk cremefraiche, frisk hakket persille og lidt solsikkekerner.